Japan wil verkenner naar zuidpool van de Maan sturen

Verkenner op de Maan
Artist impression van een Japanse verkenner op de zuidpool van de Maan

Het ministerie van Wetenschappen van Japan heeft aangekondigd dat het land omstreeks 2020 een onbemande verkenner wil laten landen op de zuidpool van de Maan. De verkenner zou gesteente van de maan moeten gaan onderzoeken om informatie te verschaffen over de herkomst van de Maan. Daarnaast zoude verkenner naar water moeten gaan zoeken dat eventueel door menselijke missies in de toekomst gebruikt kan worden.

Het ministerie geeft in een op 25 juni 2015 uitgegeven verklaring aan dat de missie een hoge prioriteit heeft en dat men eventueel met de Verenigde Staten wil samenwerken. Japan wil graag naar de Maan omdat er steeds meer landen zijn die op zoek willen gaan naar natuurlijke hulpbronnen op onze naaste buur. Het land wil die wedloop niet verliezen.

Tot nu toe zijn er slechts drie landen die een verkenner een zachte landing op de Maan hebben laten maken: de Verenigde Staten, Rusland en China.

Bron: persbericht JAXA, 26 juni 2015

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.