Laatste nieuws: New Horizons in de problemen?

New Horizons
De New Horizons maakt op 14 juli 2015 een scheervlucht langs de dwergplaneet Pluto

Afgelopen nacht traden er problemen op bij de New Horizons sonde die er toe hebben geleid dat er enige tijd geen communicatie was met de Aarde. Gelukkig is het contact hersteld en lijkt de sonde in goede gezondheid te zijn.

Afgelopen nacht verloor de vluchtleiding van het Johns Hopkins University Applied Laboratory in de Amerikaanse staat Maryland het contact met de New Horizons. Ruim één uur later werd het contact weer hersteld m.b.v. het Deep Space Network van de NASA.

Gedurende de onderbreking herkende de autonoom werkende autopiloot een probleem en schakelde van de hoofdcomputer over naar de backup computer. Dat is zo geprogrammeerd. De autopiloot zette de sonde in de veilige mode en gaf de backup computer opdracht om contact op te nemen met de Aarde. Daarna begon de New Horizons gegevens over te zenden naar de Aarde waardoor de ingenieurs hopelijk data binnenkrijgen die verklaren wat er is gebeurd.

Er is een team samengesteld dat momenteel onderzoekt wat er is gebeurd en hoe de New Horizons weer snel aan zijn normale werk gezet kan worden. De sonde bevindt zich op een afstand van ongeveer 4.9 miljard kilometer van de Aarde. De communicatie op en neer duurt ongeveer 9 uur en dit zorgt er voor dat het mogelijk enkele dagen duurt voor de verkenner weer met zijn normale werkzaamheden bezig is. Gedurende die tijd zullen er geen wetenschappelijke data worden verzameld.

Bron: http://pluto.jhuapl.edu 4 juli 2015

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.

%d bloggers liken dit:

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: