Solarium – Zonnewijzer

Het sterrenbeeld Solarium – Zonnewijzer – uit de steratlas van de Amerikaanse astronoom Burritt

Solarium is een sterrenbeeld uit de moderne tijd dat nu niet meer wordt gebruikt. Het is niet bekend wie dit sterrenbeeld heeft bedacht. Het was voor het eerst te zien in de sterrenatlas die door de Amerikaanse astronoom Elijah Burrit aan het begin van de negentiende eeuw werd gepubliceerd. Het sterrenbeeld bevond zich aan de zuidelijke sterrenhemel tussen de sterrenbeelden Horologium, Hydrus en Dorado. Het sterrenbeeldje werd nooit breed geaccepteerd door astronomen en wordt tegenwoordig ook nog zelden ergens genoemd.

 

 

Eerste publicatie: 29 juli 2009
Laatste keer bijgewerkt op 27 februari 2017

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.