STERRENKUNDE voor MENSEN met HAAST

Sterrenkunde voor mensen met haast
Sterrenkunde voor mensen met haast

Sterrenkunde voor mensen met haast is geschreven door Neil deGrasse Tyson en heeft als ondertitel: voor iedereen die het te druk heeft voor dikke boeken maar toch een weg zoekt naar de kosmos. Neil deGrasse Tyson is bij ons vooral bekend als presentator van de televisieserie Cosmos – a Spacetime Odyssee, de opvolger van de beroemde serie Cosmos die werd gepresenteerd door Carl Sagan.

In 12 hoofdstukken neemt deGrasse Tyson ons mee op een reis door het heelal heen en behandelt hij onderwerpen als Wat is tijd? Wat is ruimte? Wat zijn donkere materie en donkere energie en wat is de plaats van de Aarde in de onmetelijke kosmos.

Het klinkt allemaal als zware kost maar deGrasse Tyson legt het allemaal uit in heldere woorden. Het boek leest ook voor degenen die niet zo bekend zijn met de materie heel prettig weg en is goed begrijpbaar.

Sterrenkunde voor mensen met haast telt 155 pagina’s en is gedrukt op klein formaat. Dit zorgt er voor dat de hoofdstukken niet lang zijn en gemakkelijk zijn weg te lezen tijdens een trein- of vliegreis. Het compacte formaat zorgt er voor dat het boek gemakkelijk in de bagage mee kan.

De aanstekelijk schrijfstijl van deGrasse Tyson zorgt ervoor dat je van begin tot einde geboeid blijft. Het is een ideaal boek voor de komende feestdagen.

STERRENKUNDE voor MENSEN met HAAST is in 2017 verschenen onder de oorspronkelijke titel “Astrophysics for People in a Hurry” en heeft de eerste plaats in de New York Times bestseller lijst gehaald.

Het boek is uitgegeven door Amsterdam University Press  is o.a te bestellen bij bol.com en kost €14,99

[yabp 3]