Zoektocht naar buitenaards leven opgenomen in Russisch ruimtevaartprogramma

Roscosmos
Roscosmos

Projecten voor de zoektocht naar buitenaardse levensvormen, de studie naar klimaatveranderingen op Aarde en het onderzoeken van het potentiële gevaar van kometen en asteroïden zijn toegevoegd aan het Russische ruimtevaartprogramma voor de periode 2016-2025.

Deze projecten zullen o.a. bestaan uit het sturen van satellieten en interplanetaire verkenners in een baan om Mars en de Aardse Maan.

Volgens het hoofd van het Russische ruimtevaartprogramma, Igor Komarov, maakt dit programma het mogelijk dat er omstreeks 2025 een bemande missie naar de Maan wordt uitgevoerd en dat er omstreeks 2029 een bemande landing op de Maan wordt uitgevoerd.

Verder gaf Komarov aan dat het programma voorziet in de uitbreiding naar 181 satellieten. Verwacht wordt dat het voorgestelde Russische federale ruimtevaartprogramma in juni naar het parlement wordt gestuurd. Roscosmos verwacht tot 2025 ongeveer 34 miljard euro nodig te hebben om het programma uit te kunnen voeren.

Bron: Spacedaily, 27 april 2015

 

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.