Downloads

Doe-activiteiten

Het zonnestelsel in zakformaat

cover - boxHet kan soms lastig zijn de grootte van ons zonnestelsel te visualiseren. Het gaat al snel om vele tientallen tot honderden miljoenen kilometers. Getallen waar we ons vaak helemaal niks bij kunnen voorstellen.

Het zonnestelsel in zakformaat helpt je om met behulp van een paar stukken papier, potlood en pen een model te maken van ons zonnestelsel waarbij je de afstanden tussen de verschillende planeten op schaal kan weergeven.

Om “Het zonnestelsel in zakformaat” te kunnen maken heb je nodig een printer, A4 papier of een kassa-rol, potlood/pen, lineaal en eventueel enkele stukjes plakband. Om het bestand te kunnen openen heb je een pdf-reader nodig (bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader)

Gegevens
Bestandstype: pdf
Bestandsgrootte:99 Kb

Kuuke’s Zonnestelsel voor de ereader (ePub)

Kuuke’s Zonnestelsel geeft een inleidende beschrijving van alle objecten van ons zonnestelsel. Kuuke’s Zonnestelsel is een ebook dat als ePub bestand gelezen kan worden op Apple, Windows en Android-apparaten.

Kuuke’s Zonnestelsel is gevalideerd volgens de epub 2 en de epub 2 standaard.

Kuuke’s Zonnestelsel is gratis te verkrijgen en te gebruiken. De enige tegenprestatie die we van je verwachten is een like op social media. Klik hier om naar de downloadpagina te gaan van Kuuke’s Zonnestelsel.

 

PDF Artikelen

De bewegingswetten van Isaac Newton
De bewegingswetten van Isaac Newton

Dit pdf-bestand is een bundeling van de vier artikelen die in 2020 op deze website zijn verschenen over de bewegingswetten van Isaac Newton.

Size: 306 Kb
Version: V1.0
Published: 7 augustus 2020