Website Nieuws

Kuuke’s Zonnestelsel (ePub)

Kuuke's ZonnestelselKuuke’s Zonnestelsel geeft een inleidende beschrijving van alle objecten van ons zonnestelsel. Kuuke’s Zonnestelsel is een ebook dat als ePub bestand gelezen kan worden op Apple, Windows en Android-apparaten. Per hoofdstuk komt een hemellichaam aan bod. Er zijn hoofdstukken over de Zon, Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Asteroïden,Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, de dwergplaneten, kometen, de Kuipergordel en de Oortwolk.

Kuuke’s Zonnestelsel is gevalideerd volgens de epub 2 en de epub 3 standaard.

Download Kuuke’s Zonnestelsel

Software voor Android

De meeste ebooks zijn opgesteld in het ePub formaat. Deze bestanden kunnen met een aantal apps gelezen worden op een Androidtoestel, waaronder Aldiko, Bluefire Reader en de ereading app van Kobo. Al deze apps zijn gratis te downloaden uit de Play Store van Google.

Software voor Windows

Het programma Calibre is een uitgebreide beheersoftware voor ebooks in diverse bestandsformaten. Je kunt er ebooks overzetten van je computer naar je ereader, maar ze ook direct openen, converteren naar andere formaten en metadata aanpassen.

Calibre downloaden (PC/Mac) kan hier.

Digital Editions van Adobe is misschien wel de meestgebruikte software voor het openen en weergeven van ebooks op pc’s en laptops. Je kunt er ook beveiligde ebooks mee openen en deze bovendien overzetten naar je ereader.

Klik hier om naar de downloadpagina van Digital Editions te gaan.

FBReader is een eenvoudige ePub viewer voor diverse apparaten, waaronder pc en laptop. Hiermee open je al je ePub-bestanden zonder problemen om ze op je pc of laptop te kunnen lezen.

Op de site van FBReader vind je downloads voor diverse platforms.

Alle genoemde windows programma’s zijn gratis te gebruiken.

Software voor Apple

ePub is een open standaard die door uitgevers wordt gebruikt om hun digital boeken te distribueren. Ook Apple maakt hiervan gebruik in de iBooks applicatie voor iOS. Wanneer je een digitaal boek koopt in de iTunes Store dan wordt deze tijdens het synchroniseren op je iDevice geplaatst, een andere methode is de directe aankoop vanuit de iBooks app.

Eerste publicatie: 27 december 2014