Downloads

Doe-activiteiten

Het zonnestelsel in zakformaat

cover - boxHet kan soms lastig zijn de grootte van ons zonnestelsel te visualiseren. Het gaat al snel om vele tientallen tot honderden miljoenen kilometers. Getallen waar we ons vaak helemaal niks bij kunnen voorstellen.

Het zonnestelsel in zakformaat helpt je om met behulp van een paar stukken papier, potlood en pen een model te maken van ons zonnestelsel waarbij je de afstanden tussen de verschillende planeten op schaal kan weergeven.

Om “Het zonnestelsel in zakformaat” te kunnen maken heb je nodig een printer, A4 papier of een kassa-rol, potlood/pen, lineaal en eventueel enkele stukjes plakband. Om het bestand te kunnen openen heb je een pdf-reader nodig (bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader)

Gegevens
Bestandstype: pdf
Bestandsgrootte:99 Kb

Kuuke’s Zonnestelsel voor de ereader (ePub)

Kuuke’s Zonnestelsel geeft een inleidende beschrijving van alle objecten van ons zonnestelsel. Kuuke’s Zonnestelsel is een ebook dat als ePub bestand gelezen kan worden op Apple, Windows en Android-apparaten.

Kuuke’s Zonnestelsel is gevalideerd volgens de epub 2 en de epub 2 standaard.

Kuuke’s Zonnestelsel is gratis te verkrijgen en te gebruiken. De enige tegenprestatie die we van je verwachten is een like op social media. Klik hier om naar de downloadpagina te gaan van Kuuke’s Zonnestelsel.

 

Flipboeken

Een flipboek is een zelfstandig werkende Flash-applicatie die zich laat lezen als een boek. De hier gepresenteerde flipboeken zijn samenvattingen van onderwerpen van de site. Ze kunnen als zelfstandig programma gedownload worden en zonder internetverbinding worden gelezen.

De programma’s zijn virusvrij en bevatten geen reclame. Ze kunnen alleen op Windows-computers worden gebruikt.

Mars – de rode planeet

cover_box_marsE-book in executable flash-formaat.
Versie: 1.0
Datum: 01-01-2014
Bestandsgrootte: 1,9 Mb

Mars – de rode planeet bevat alle artikelen over de planeet Mercurius die op deze website staan, samengevat in een gemakkelijk leesbaar E-boek.

Venus – Het zusje van de Aarde?

cover_box_venusE-book in executable flash-formaat.
Versie: 1.0
Datum: 01-01-2014
Bestandsgrootte: 3,2 Mb

Venus – het zusje van de Aarde? bevat alle artikelen over de planeet Venusdie op deze website staan, samengevat in een gemakkelijk leesbaar E-boek.

Mercurius – de snelle planeet

Mercurius – de snelle planeet.

cover_box_mercuriusE-book in executable flash-formaat.
Versie: 1.0
Datum: 01-01-2014
Bestandsgrootte: 3,7 Mb
Mercurius – de snelle planeet bevat alle artikelen over de planeet Mercurius die op deze website staan, samengevat in een gemakkelijk leesbaar E-book.

PDF Bestanden

De naamgeving van sterren

Pdf artikel (967 Kb) over de naamgeving van sterren en de complete lijst met door de Internationale Astonomische Unie geautoriseerde namen van sterren.

Software

Kuuke’s Maankalender

Ben je op zoek naar de fases van de Maan? Download dan nu Kuuke’s Maankalender! Dit handige programmaatje laat je voor iedere maand tussen 1950 en 2500 de standen van de Maan zien.

Gebruik:

  • Download het bestand (3 Mb)
  • Pak het bestand uit op de gewenste locatie.
  • Klik op het uitgepakte bestand

Dit is een portable programma. Er wordt niks op de computer geïnstalleerd en/of weggeschreven naar het register. Ideaal om op een USB-stick te zetten en mee te nemen.

Geschikt voor Microsoft Windows.