China lanceert nieuwe optische aardobservatiesatelliet

Jilin-1 aardobservatiesatelliet
Een Jilin-1 optische aardobservatiesatelliet in aanbouw. Credit: Xinhua

China heeft vanaf het Taiyan Satellite Launch Center in de noordelijke provincie Shaanxi een nieuwe optische aardobservatiesatelliet gelanceerd. Deze lancering vond plaats op 8 december 219.

De Jilin-1 Gaofen 02B satelliet behoort tot de Jilin-1 familie. De satelliet werd gelanceerd met behulp van een Kuaizhou-1A (KZ-1A) raket en is met succes in de geplande baan terechtgekomen.

De satelliet werd ontwikkeld door de Chang Guang Satellite Technology Co., Ltd en heeft een hoge resolutie, groot beeldveld en kan snelle datatransmissies aan.

De satelliet vormt samen met de 14 eerder gelanceerde Jilin-1 satellieten een netwerk dat aardobservatie verricht voor de landbouw, bosbouw en het milieu.

De KZ-1A is een relatief goedkope vaste brandstofraket. De raket kan snel operationeel worden gemaakt en heeft bewezen betrouwbaar te zijn. De raket is onder leiding van de China Aerospace Science and Industry Corporation ontwikkeld en wordt voornamelijk gebruikt om kleine satellieten in een lage aardbaan te brengen.

 

Eerste publicatie: 8 december 2019
Bron: persbureau Xinhua