Earth at Night – nieuw e-boek van de NASA

Earth at Night - e-boek NASA
NASA heeft een nieuw e-boek uitgegeven over de Aarde bij nacht. In het boek staan meer dan 150 foto’s van onze planeet bij nacht. De foto’s zijn de laatste 25 jaar gemaakt door diverse aardobservatie satellieten en door astronauten. Credit: NASA

De Aarde heeft ons, zelfs ’s nachts, veel verhalen te vertellen. Earth at Night is een nieuw, 200 pagina’s tellend, e-boek van de NASA. Het boek bevat meer dan 150 foto’s van onze planeet bij duisternis. De foto’s zijn gedurende de laatste 25 jaar gemaakt door verschillende aardobservatiesatellieten en door astronauten vanuit het International Space Station.

De foto’s laten zien hoe natuurlijke fenomenen en menselijke activiteit de nachtelijke wereld doen oplichten. Ze tonen een structuur van steden, natuurbranden en uitbarstende vulkanen. Maar ook aurora’s die rond de polen dansen, sneeuw en woestijnen die maanlicht reflecteren en andere aardse dingen.

Naast de mooie foto’s vertellen wetenschappers hoe ze deze waarnemingen gebruiken om onze veranderende planeet te bestuderen en hoe ze besluitvormers helpen bij het nemen van beslissingen over bijvoorbeeld rampenbestrijding en duurzame energie.

Earth by Night is gratis. Het is alleen als e-boek verkrijgbaar en wel in drie verschillende formaten

Eerste publicatie: 12 december 2019
Bron: NASA