Triangulum Minus – Kleine Driehoek

Triangulum Minus werd in 1687 uitgevonden door Johannes Hevelius. Het werd gevormd uit drie sterren ten zuiden van het al bestaande sterrenbeeld Triangulum – Driehoek dat door Hevelius werd hernoemd tot Triangulum Major. Vreemd genoeg werd het sterrenbeeld breed geaccepteerd door astronomen. Uiteindelijk moest het toch het onderspit delven en werden de sterren teruggegeven aan het sterrenbeeld Triangulum. De sterren 6, 10 en 12 Triangulum herinneren ons aan de Kleine Driehoek.

Triangulum Minus
Het sterrenbeeld Triangulum Minus op een kaart uit de atlas Firmamentum Sobiescianum van Johannes Hevelius uit 1690.

Eerste publicatie: 29 juli 2009
Laatste keer bewerkt op: 26 februari 2017

We doen dagelijks onze best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.