China werkt aan ontwerp reparatiesatelliet

Lancering van de Shenzhou 11
Lancering van de Shenzhou 11 met behulp van een Lange Mars 2F. Credit: Xinhua

Chinese wetenschappers werken aan een nieuw type ruimtevaartuig dat satellieten die hun oorspronkelijke baan hebben verlaten terug te zetten in hun eigenlijke baan waardoor hun levensduur kan worden opgerekt, aldus een persbericht van het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Ingenieurs van de Chinese Academy of Space Technology onderzoeken de ontwikkeling van een ruimtevaartuig dat satellieten die door hun brandstof heen zijn of die technische problemen hebben terug te zetten in hun baan.

Het nieuwe ruimtevaartuig moet de betreffende satelliet met behulp van robotische armen vangen en daarna terugduwen in hun juiste baan. Als de taak is volbracht ontkoppelt de servicesatelliet en vliegt zelfstandig naar de volgende satelliet die in de problemen zit.

Onderzoek en ontwikkeling van het ruimtevaartuig zullen ongeveer 2 jaar duren. Als het ruimtevaartuig eenmaal in gebruik is zal het de levensduur van verschillende satellieten met minimaal 10 jaar kunnen verlengen, aldus Xinhua.

Volgens de ontwerpers zit de commerciële satellietindustrie te wachten op een dergelijk initiatief.

Eerste publicatie: 14 augustus 2018
Bron: Xinhua

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.

%d bloggers liken dit:

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: