Officina Typographica – de Drukkerij

De Duitse astronoom Johann Bode introduceerde dit sterrenbeeld in 1801 in zijn steratlas Uranographia om het 350-jarig bestaan van Gutenberg’s drukpers te herdenken. Het sterrenbeeld lag in wat nu het noordelijke deel is van het sterrenbeeld Puppis, de achtersteven van het schip Argo. Officina Typographica is de Latijnse naam voor drukkerij. Officina Typographica wordt op oude sterrenkaarten ook wel Atelier Typographique genoemd.

Het sterrenbeeld Officina Typographica op een kaart uit de steratlas Uranographica van Johann Bode uit 1801.

Officina Typographica – Atelier Typographique uit Urania’s Mirror (ca. 1825) samen met de sterrenbeelden Monoceros en Canis Minor.

Eerst publicatie: 29 juli 2009
Laatste keer bijgewerkt op: 26 februari 2017

We doen dagelijks onze best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.