Verre asteroïde vernoemd naar Freddie Mercury

Voormalig Queen-zanger Freddie Mercury
Freddie Mercury stierf in het jaar dat de asteroïde werd ontdekt.

Voormalig Queen-gitarist en afgestudeerd astrofysicus Brian May heeft laten weten dat op 5 september een verre asteroïde is vernoemd naar de overleden Queen-zanger Freddie Mercury.

Freddie Mercury zou op 5 september 70 jaar zijn geworden. De asteroïde bevindt zich in een verre baan in de buurt van de planeet Jupiter. Volgens Brian May heeft het Minor Planet Centre van de Internationale Astronomische Unie een asteroïde die in 1991, het jaar dat Freddie Mercury stierf, de aanduiding 17473 Freddiemercury gegeven.

Brian May, die is afgestudeerd en gepromoveerd astrofysicus is geeft aan dat de asteroïde slecht een lichtpuntje is maar wel een heel bijzonder lichtpuntje die een erkenning zijn voor de muzikale talenten van Fredde Mercury.

Freddie Mercurie werd op 5 september 1946 geboren. Hij schreef en zong samen met Queen grote hits zoals “Bohemian Rhapsody” en “We are the Champions”. Tussen 1973 en 1991 verschenen er twaalf studio albums van de popgroep.

De naamgeving gaat vergezeld van een officieel certificaat
Certificaat dat door de IAU wordt uitgegeven bij de officiële naamgeving van een asteroïde
Gegevens van asteroïde 17473 Freddiemercury
Gegevens van asteroïde 17473 Freddiemercury

 

Bron: diverse persberichten, 5 september 2016

We doen dagelijks onze best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.