Globus Aerostaticus – Luchtballon

Dit sterrenbeeld werd voor het eerst gezien in de atlas Uranographia van Johann Bode uit 1801. Het was de Franse astronoom de Lalande die het sterrenbeeld in 1798 ontwierp ter ere van de gebroeders Montgolfier. Globus Aerostaticus bevond zich ten zuiden van de sterrenbeelden Aquarius (Waterman) en Capricornus (Steenbok).

Globus Aerostaticus wordt op oude sterrenkaarten ook wel Ballon Aerostatique genoemd.

Het sterrenbeeld Globus Aerostaticus – luchtballon in de steratlas Uranographia van Johann Bode uit 1801.
Globus Aerostaticus (Ballon Aerostatique) samen met de sterrenbeelden Aquarius en Piscis Austrinus uit Urania’s Mirror (ca. 1825).

Eerste publicatie: 29 juli 2009
Laatste keer bijgewerkt op: 26 februari 2017

We doen dagelijks onze best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.