Onbemande Falcon ontploft kort na lancering

De Falcon-raket ontplofte kort na de lancering
De Falcon-raket ontplofte kort na de lancering. (Copyright NASA)

Een onbemande Falcon-9 raket met spullen voor het internationale ruimtestation (ISS) is zondagmiddag omstreeks  16.30 uur Nederlandse tijd, kort na de lancering vanaf de lanceerbasis Cape Canaveral in Florida, ontploft. Dat maakte de NASA zondag bekend.

De raket had het ruimtevrachtschip Dragon van Space X in de ruimte moeten brengen met voorraad en uitrusting aan boord bedoeld voor de bemanning van het International Space Station. De Dragon had een nuttige lading van ongeveer 2000 kilo aan boord.

De oorzaak van de mislukte lancering is nog niet bekend.
Het is de tweede keer in korte tijd dat de lancering van een bevoorradingsraket mislukt. Vorige maand mislukte de lancering van een raket in Rusland.

Bron: diverse persberichten, 29 janu 2015

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.

%d bloggers liken dit:

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: