Felis – Kat

Dit sterrenbeeld werd in 1799 geïntroduceerd door de Franse astronoom Joseph Lalande uit sterren tussen de sterrenbeelden Antlia – Luchtpomp en Hydra – Waterslang. Hij noemde het sterrenbeeld niet op één van zijn eigen kaarten maar stelde het voor aan Johann Bode die Felis de kat in 1801 opnam in zijn Uranographia.

Het sterrenbeeld Felis op een kaart uit de Uranograhia va Johann Bode uit 1801.
Felis – uit Urania’s Mirror (ca. 1825) samen met de sterrenbeelden Corvus, Crater, Sextans, Hydra, Lupus, Centaurus, Antlia, Pyxis en de niet meer erkende sterrenbeelden Noctua en Argo Navis.

Eerste publicatie: 29 juli 2009
Laatste keer bijgewerkt op: 26 februari 2017

We doen dagelijks onze best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.