Nieuwe opnames van asteroïde Bennu

noordelijk half rond van asteroïde Bennu
Close up van het noordelijk halfrond van de asteroïde Bennu. Credit: NASA/JPL/University of Arizona

De opnames die gemaakt zijn door de OSIRIS-REx ruimtesonde van de NASA tonen een overzicht en twee close-ups van een gebied op het noordelijk halfrond van de asteroïde Bennu. De groothoekopname is gemaakt met de MapCam camera en toont een gebied van 180 meter breed met veel stenen en enkele rotsblokken. De twee close-ups zijn gemaakt met de PolyCam die in hoge resolutie opnames kan maken. Ze tonen details in de opname van de MapCam en dan in het bijzonder een rotsblok met een grootte van 15 meter en een vijver van regoliet. De opnames van de PolyCam hebben een doorsnede van 31 meter, het rotsblok op de opname is ongeveer zo groot als een bultrugwalvis.

De opnames werden op 25 februari 2019 gemaakt toen de ruimtesonde op een hoogte van ongeveer 1,8 kilometer boven het oppervlak van Bennu draaide. Er werden tijdens deze waarneemdag iedere 10 minuten twee Polycam en een MapCam opname gemaakt. De opnameswerden achteraf gecombineerd om meer detail zichtbaar te maken.

 

Eerste publicatie: 16 maart 2019
Bron: SciTechDaily

We doen ons best om alle artikelen zonder taal-, tik- en inhoudelijke fouten te plaatsen maar ondanks alle controle zie je zelf vaak je eigen fouten niet meer. Daarom stellen we het uitermate op prijs als je een fout komt melden!
Als je een spelfout hebt gevonden selecteer dan a.u.b. de tekst en druk Ctrl+Enter. Heb je een inhoudelijke fout gevonden, schrijf dan in het commentaarveld wat er volgens jou niet correct is.
We proberen alle gemelde fouten zo snel als mogelijk te verbeteren. Omdat de meldingen anoniem zijn vindt er geen communicatie plaats met de indiener. We houden ons het recht voorbehouden om meldingen niet te verwerken.